TIARA JACQUELINA PAKAI SINGLET DALAM MASJID? TEGURAN NETIZEN INI MEMANG WIN!

Singlet atau Tank Top tanpa lengan sememangnya sangat memudahkan pelancong untuk mengembara dari satu tempat ke tempat lain. Ini kerana pemakaian sebegini lebih ringkas dan tidak panas. Jenis fesyen sebegini pada awalnya dipakai untuk kegiatan yang banyak memerlukan pergerakan seperti seorang atlit.

Pengarah dan pelakon popular, Tiara Jacquelina tidak terkecuali untuk fesyen ini. Wanita ini telah mengenakan pakaian Tank Top semasa dia berkunjung ke sebuah Muzium di Istanbul, Turki yang diberi nama Hagia Sophia. Ia merupakan salah satu bangunan dengan sejarah panjang di Turki dan pernah menjadi gereja dan masjid, Hagia Sophia kini menjadi muzium.

Gambar kenangan Tiara di muzium tersebut telah dimuat naik menerusi Instagram miliknya sehingga mendapat komen negatif. Rata-rata netizen menegur Tiara berpakaian seksi dengan memakai singlet dalam muzium tersebut yang disangka sebuah masjid.

Namun ramai yang salah sangka bahawa tempat yang dilawati itu bukanlah masjid kerana kini ia adalah sebuah muzium. Ada juga netizen yang keliru dengan kalimah Allah bersama patung Jesus di dalam masjid tersebut. Namun ada seorang netizen yang telah menjelaskan sejarahnya supaya orang ramai tidak terkeliru.

Walaubagaimanapun Tiara mengucapkan terima kasih kepada peminatnya kerana menjelaskan segala yang menjadi kekeliruan sehinggakan dia dilemparkan kata-kata negatif.

Kesimpulannya, sebagai netizen, “biar kita nampak hodoh tapi jangan jadi bodoh”! Fahami sejarah ataupun google mengenai sejarah sampai lebam sebelum menyerang orang dengan kata-kata negatif.

Sumber IG Tiara Jacquelina

Sumber – Hangat.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s