Koryo Air, Syarikat Penerbangan Milik Korea Utara Yang Paling Teruk Di Dunia

Berbeza dengan mana-mana situasi di lapangan-lapangan terbang di dunia yang lain, ruangang di balai berlepas lapangan terbang ini kelihatan terlampau sepi, bagasi ditimbang secara analog, manakala kokpit kapal terbang tanpa sebarang bantuan peralatan digital.

Seorang jurugambar dari Singapura telah merakamkan keadaan sebenar syarikat penerbangan Korea Utara.

Barisan pramugara yang bangga dengan syarikat penerbangan merekaAir Koryo masih menggunakan pesawat semasa era Soviet dalam penerbangan mereka.Pesawat Air Koryo yang sedang di ‘push-back’ di sebuah lapangan terbang.

Sebelum memulakan penerbangan, Aram Pan seorang jurugambar dari Singapura telah menyertai lawatan untuk para peminat penerbangan di sana dan mengambil kesempatan untuk merakamkan beberapa keping gambar untuk menggambarkan suasana sebenar syarikat penerbangan di Korea Utara yang masih menggunakan pesawat terbang era Soviet sebagai pengangkutan udara negara, Air Koryo.

Syarikat penerbangan itu, yang didirikan pada tahun 1950, perkongsian bersama Korea Utara-Soviet untuk menghubungkan Pyongyang dengan Moscow, kelihatan ianya masih terjebak dalam warp masa.

Makanan yang disediakakan semasa penerbangan

Tiada sebarang bantuan peralatan digital di dalam pesawat ini

Tiada sebarang bantuan peralatan digital di dalam pesawat ini

Ruangan di belakang kerusi penumpang

Dan pada bulan Mac 2006, kerana keselamatan dan penyelenggaraan dan kebimbangan, Air Koryo dilarang terbang ke dalam Kesatuan Eropah. Pada bulan Mac 2010, syarikat penerbangan itu telah dibenarkan untuk menyambung semula operasi tetapi hanya dengan pesawat TU-204s mereka.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s