‘PRU14 Penentuan Jatuh, Bangun Umno’

d8fa9297106857f58ed111f8728f2951.jpg

Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) merupakan penentu kepada jatuh bangun Barisan Nasional yang ditunjangi Umno dan ekoran itu semua anggota Umno termasuk Puteri perlu bekerja keras membantu memenangi PRU kali ini, kata Naib Ketua Pergerakan Puteri Umno Datuk Zahida Zarikh Khan.

Beliau berkata zaman Umno dan Barisan Nasional (BN) mampu menang mudah pada setiap PRU sebelum ini telah berlalu malahan kini Umno serta BN terus diasak dari pelbagai penjuru.

“Tuntutan rakyat kini juga sangat berbeza dengan yang dahulu, pandangan orang muda kini tidak sama dengan orang dahulu, karekter pengundi juga jauh berbeza kerana terdedah dengan pelbagai media baru yang menjadi pemangkin kepada cara mereka berfikir dan bertindak,” katanya ketika berucap merasmikan persidangan perwakilan pergerakan puteri Umno Bahagian Silam di Lahad Datu, Sabah hari ini.

Sehubungan itu, Zahida berkata dalam memenangi undi golongan muda itu anggota Puteri juga perlu seiring malah perlu lebih bijak, matang dan pantas mengawal cara pemikiran dan tindakan pengundi kini.

Dalam pada itu, Zahida ketika ditemui pemberita berkata kira-kira 400,000 anggota Puteri di seluruh negara perlu lebih aktif dalam menjadi agen untuk menangkis serangan musuh dan membantu mempertahankan parti dan presiden.

-Bernama

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s