Anwar Ibrahim Terlibat Kemalangan

Ketua Umum Pakatan Harapan, Datuk Seri Anwar Ibrahim dilaporkan terlibat dalam kemalangan tengah hari tadi semasa menaiki kenderaan Jabatan Penjara dari Hospital Kuala Lumpur menuju ke Sungai Buloh. Kemalangan itu berlaku di persimpangan trafik berdekatan Saujana Utama, Sungai Buloh.

Menurut peguam Anwar, R Sivarasa menjelaskan Anwar tidak mengalami kecederaan serius selepas kejadian itu dan perjalanan diteruskan untuk menghantarnya ke Penjara Sungai Buloh.

“Kenderaan yang dipandu pegawai penjara telah menekan brek untuk mengelak kereta yang datang dari arah bertentangan, dan mengakibatkan kereta pengiring melanggar kereta di hadapan,” jelasnya.

“Kereta yang membawa Anwar telah mengalami kerosakan di bahagian belakang kereta. Syukur Anwar tidak mengalami sebarang kecederaan serius, tetapi agak terkejut dan telah diberikan ubat tahan sakit selepas dirawat doktor di Penjara Sungai Buloh,” katanya.

Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr. S. Jeyaindran dikatakan berjumpa Anwar pada petang tadi dan akan menentukan jika dia perlu sebarang rawatan lanjut atau tidak.Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s