[VIDEO] Akhirnya PPIM DEDAH Video Suara Pengakuan Boy Iman Yang Buat Ramai TERKEJUT !!

Hari Ini Persatuan Pengguna Islam Malaysia telah mengeluarkan satu video perbualan yang dipercayai perbincangan seorang dato yang dikenali sebagai Boy Iman yang baru-baru ini dituduh melakukan penipuan terhadap pembeli rumah.

boy

 

Video yang berdurasi 2 minit 20 saat itu tular di media sosial selepas beberapa hari dato boy iman mengadakan sidang media bersama pihak PPIM.

Dalam video itu kedengaran perbincangan dato boy iman dengan seseorang mengenai tuduhan yang dihadapinya. Dan dalam video itu juga suara yang seakan dato boy iman itu memberitahu bagaimana dia boleh membuat bangunan bernilai 10juta apa yang dia lakukan selama ini hanyalah “game” atau “wayang pacak” yang dia lakukan.

Dia juga mengaku dalam video itu yang dia menjemput dato seri noh omar dalam majlis pelancaran DBI hanyalah satu strategi untuk menjalankan wayang pacak beliau.

Apa-apapun diharap pihak berkuasa dapat menyiasat kebenaran video tersebut dan mengambil tindakan yang sewajarnya jika benar apa yang dikatakannya.

Video:-


Skrip wayang pacak DBI 

kita tak boleh cakap tentang aku bagus, aku politik, aku bleh bawak polis ambik ko dekat airport, iring, bayar..bukan tu.. itu semua
hanyalah game, gimik

saya buat gimik ni dah lame dah.. sy panggil menteri tan sri noh omar datang, kan? tapi ape sebab saya panggil tan sri noh omar
datang? saya nak sales kita nak sales kita kena ingat DBI Properties adalah marketing company.

saya datangnye dari alfafa, saya adalah ceo marketing company. tanya pejal macam mana saya boleh buat 4 bulan 10 juta?
pasal saya wayang kuat. saya kuat main taktik dan teknik. dalam marketing kita kena ade strategi kita ade guna taktik dan teknik.
sebab tu saya melawan pelawan, melawan apa apa fitnah, melawan apa apa saya main taktik dan teknik. kan?

arini dia buat macam tu lah, ok takpe, kite panggil semua, kita dah ade dah rangka kita.kan?
kita panggil macam mana nak tanggani krisis. ok khamis malam jumaat kita buat sembahyang hajat kita mintak ngan Tuhan, kita
mintak ngan Allah kan? kita buat sembahyang hajat.
esoknya kita err dua hari err err harini kita buat kursus asas trader. tengok..40 org datang kan?
arini jugak suratkhabar datang. kenapa benda ni semua ade? sebab saya plan. saya plan.

sya cakap ngan puan anggun. “puan anggun, you kena amik dato’, you kena beli dato”.
pasal i plan, i plan semua benda tu. semuanya i main wayang.

ini semua wayang tersusun, wayang pacak nama dia. haaa untuk ape? untuk syarikat, untuk kita, untuk kita terus sama sama maju.
bukan kita yang membunuh membunuh membunuh. sama sama membunuh.

zaini buat keje, 1 umah ade masalah, problem kan? bukannya datang pergi cerita dengan orang. bukannya viral, pergi buat satu
group lain, pergi buat. adakah itu satu cara yang betul, kan? itu bunuh melayu namanye.
ko datanglah cerita baik baik, kan?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s